Van Der Valk Hotel Schiedam

Begin mei 2019 is Van Omme & De Groot gestart met de realisatie van een duurzaam Van der Valk hotel in Schiedam. Het “groene hotel” aan de Hargalaan op het knooppunt A20/A4 wordt BREEAM Outstanding gemaakt. BREEAM-NL is de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving.

Het nieuwe Van der Valk-hotel in Schiedam maakt deel uit van de metamorfose die Harga Noord de komende jaren doormaakt. Op deze locatie, in de ‘oksel’ van de A4 en de A20, wil de gemeente Schiedam haar ambities op het gebied van sport, groen, wonen, duurzaamheid, werkgelegenheid en leisure waarmaken. Ook wordt volop ingezet op het aantrekken van (nog) meer toeristen en bezoekers. Het Van der Valk hotel speelt daarop in: er komen 179 kamers, 9 suites, een congrescapaciteit voor 400 personen, 10 conferentiezalen, een groot restaurant en een skybar en wellness op de 16e etage. Met 65 meter hoogte geniet je op de bovenste etage van de skyline van Rotterdam en Offshore Valley Schiedam. 

De Hoop  Pekso heeft, in samenwerking met Van Muijen Betonbouw, breedplaatvloeren geleverd voor iedere etage. De veelzijdigheid van de Breedplaatvloer komt bij dit project goed tot zijn recht. In het productieproces zijn verschillende voorzieningen ingestort. Een van de instortvoorzieningen betreft ingestorte hulzen ten behoeve van valbeveiliging. Valbeveiliging is een onderwerp waaraan zowel in het bedrijfsleven als in de Arbo wet- en regelgeving veel aandacht wordt besteed. Bij een hoogte van 2,50 meter of meer dienen er maatregelen genomen te worden om de risico`s te minimaliseren. Van Muijen Betonbouw kiest, voor ieder project, bewust voor de ingestorte hulzen waarin veiligheidshekwerken worden geplaatst vanaf de vrachtwagen. Dit geeft een uitermate veilige werkomgeving voor hun werkgevers.

Naar verwachting opent het hotel in het voorjaar van 2021 de deuren.

Project locatie

Projectgegevens

  • Projectnaam
  • Van Der Valk Hotel Schiedam
  • Locatie
  • Schiedam
  • Afnemer
  • Van Muijen Betonbouw
  • Opleverdatum
  • 2021

Gebruikte producten

Doelgroepen

Informatie aanvragen