Talentencentrum Breda

De bouw van het Talentencentrum in Breda is gestart! De realisatie van een multifunctioneel sportcentrum aan de Terheijdenseweg 414 is daarmee een feit.

Gemeente Breda wil zoveel mogelijk talentvolle sporters, met of zonder beperking, de kans geven om zich in hun eigen regio te ontwikkelen. Het Talentencentrum heeft plek voor regionale trainingscentra, individuele talenten, de mbo-opleiding sport en bewegen van Curio, verenigingen en andere sportorganisaties.

In opdracht voor Van Wijnen Breda hebben wij 2.006 m² breedplaatvloeren geleverd en 1.610 m² holle wanden met een totale wanddikte van 250/300 mm.

Traditioneel gewapende wanden
Holle Wanden zijn traditioneel gewapende wanden. De Holle Wand bestaat uit twee betonschillen die aan elkaar zijn verbonden door tralieliggers. Na de montage wordt de holle ruimte volgestort met beton. De productiemethode is dermate flexibel in maatvoering dat bijna elk architectonisch ontwerp in een ‘holle wand’ kan omgezet worden. Denk aan raamsparingen, leidingen, inbouwdozen en veelhoekige erkers. De Holle Wanden worden in het Talentcentrum toegepast als kelderwanden.

Duurzaam ontwerp
Het Talentencentrum is duurzaam ontworpen. Door slim gebruik te maken van energiebesparende en energie opwekkende voorzieningen, wordt het netto energiegebruik van het Talentencentrum sterk gereduceerd. Het gebouw krijgt een aantal groene daken en er worden duurzame bouwmaterialen gebruikt die kunnen worden hergebruikt. Van Wijnen Bouw uit Breda gaat het Talentencentrum bouwen. De bouw start eind 2021 en als alles volgens planning verloopt, wordt het gebouw begin 2023 opgeleverd.

Over het ontwerp
Het ontwerp van het Talentencentrum in Breda bestaat uit een grote sporthal met 450 zitplaatsen. Ook komen er een indoor-atletiekplek, een krachthonk, diverse werk- en vergaderplekken, behandelruimtes en een horecagelegenheid. De buitenruimte krijgt volgens de gemeente ‘een groene en sportieve invulling’. De bouw is gestart in mei 2022 en als alles volgens planning verloopt wordt het gebouw in de loop van 2023 opgeleverd.

Project locatie

Projectgegevens

  • Projectnaam
  • Talentencentrum Breda
  • Locatie
  • Breda
  • Afnemer
  • Van Wijnen Breda
  • Opleverdatum
  • 2023

Gebruikte producten

Doelgroepen

Informatie aanvragen