Kop van het Dok

Na de realisatie van Woonzorgcentrum Scheldehof heeft WVO Zorg met het Project Kop van het Dok ambitie om ook woningen te realiseren in het kader van scheiden van wonen en zorg.

Op een markante plek aan het water, in het verlengde van de voormalige scheepshelling en parkeergarage Scheldeplein, komen drie woontorens op een woonlaag van drie verdiepingen. Een brug verbindt straks het Scheldehof met deze nieuwe appartementen, 1 toren voor de sociale huur en 2 torens met 107 koopwoningen. Woontoren Dok II is de middelste woontoren van het totale project Kop van het Dok. De woningen hebben een uniek uitzicht over het Dok, de Westerschelde en de binnenstad. De middelste en hoogste toren meet 54 meter en 17 verdiepingen.

Vrijdragende vloeren

De Hoop Pekso heeft in opdracht van Bouwgroep Peters 21.400 m² breedplaatvloer en ruim 1.900 m² kanaalplaatvloer geleverd voor dit project. De breedplaatvloer is opgebouwd uit een betonnen schil van 60 mm welke wordt voorzien van constructief benodigde plaatwapening en doorlopende tralieliggers. Onze kanaalplaatvloer is een vrijdragend vloersysteem, waarbij de vloerelementen in de lengterichting zijn voorzien van ronde holle kanalen waardoor deze vloer een relatief laag eigen gewicht heeft.

Half 2020 is de bouw van het appartementencomplex gestart, dat naar verwachting eind 2022 wordt opgeleverd.

Scheldekwartier

Het terrein van de voormalige Scheldewerf wordt met de komst van de Kop van het Dok en een aantal andere nieuwbouwprojecten omgevormd tot de moderne en levendige stadswijk Scheldekwartier. Het historische Dok krijgt straks de functie van jacht- en binnenhaven. Tegelijkertijd grenst het Scheldekwartier aan de gezellige binnenstad van Vlissingen, waardoor allerlei voorzieningen op loopafstand zijn.

Project locatie

Projectgegevens

  • Projectnaam
  • Kop van het Dok
  • Locatie
  • Vlissingen
  • Afnemer
  • Bouwgroep Peters
  • Opleverdatum
  • 2022

Gebruikte producten

Doelgroepen

Informatie aanvragen