De Kampanje Terneuzen

Aannemersbedrijf Van der Poel Terneuzen is in 2019 gestart met de bouw van het nieuwe wooncomplex, De Kampanje in Terneuzen. Naar verwachting wordt het gebouw in het derde kwartaal van 2021 opgeleverd. De Hoop Pekso heeft voor dit project 33 rollen Murfor® Compact E geleverd.

Waar stad en water samenkomen

De geschiedenis

De Kampanje heeft haar naam niet zomaar gekregen. Deze verwijst naar het oude VOC tijdperk. Terneuzen is van oudsher een havenstad. In het VOC tijdperk voeren prachtige grote zeilschepen de haven van Terneuzen binnen. Typerend voor deze imposante zeilschepen was het markant hoge en getrapt aflopende achterdek, het kampanjedek. Hier komt de naam van het nieuwe wooncomplex dus vandaan!

Woningcomplex

De ‘Kop van de Noordstraat’ vormt één van de stadsentrees in Terneuzen. In de toekomst zal deze plek worden gemarkeerd door het multifunctionele complex ‘De Kampanje’.  Op de begane grond wordt de stadsbibliotheek gehuisvest en horecagelegenheden. De verdiepingen bieden plaats aan 26 appartementen met uitzicht over de havens en de stad. Kenmerkend in de architectuur is de opgang in het volume; een verwijzing naar het achtersteven van een galjoen (de Kampanje).

Sterke en flexibele metselwerkwapening

Aannemersbedrijf Van der Poel Terneuzen is in 2019 gestart met de bouw van het nieuwe wooncomplex. Naar verwachting wordt het gebouw in het derde kwartaal van 2021 opgeleverd.

De Hoop Pekso heeft voor dit project 33 rollen Murfor® Compact E geleverd. Deze metselwerkwapening op rol is toegepast in de buitengevel en speciaal geschikt voor vochtige omstandigheden. De metselwerkwapening bestaat uit dertien evenwijdige oersterke staaldraden, die bij elkaar gehouden worden met een verweven koord van glasvezel. Murfor® Compact beperkt scheurvorming tot een minimum en versterkt het metselwerk. Het stevige net van staalkoorden bevat een uitzonderlijk hoge treksterkte, waarbij Murfor® Compact E meer dan 1.525 MPa biedt. Het versterkt muurpanelen om ze te beschermen tegen diverse soorten belastingen en spanning, waaronder:

-             Buigen en afschuiven

-             Uitzetten en krimpen

-             Differentiële zettingen

-             Spanningsconcentratie

 

Ondanks het feit dat de Murfor® Compact relatief dun is, kent Murfor® Compact een hele hoge sterkte. Hierdoor kunnen dunne lintvoegen toegepast worden in het gevelbeeld.

Snelle en eenvoudige installatie

Een rol Murfor® Compact bevat 30 meter wapening en weegt slechts 3 kg. Dat is ongeveer 10 keer minder dan reguliere metselwerkwapening van dezelfde lengte. De lichtgewicht rollen zijn veel eenvoudiger te tillen, en daardoor arbovriendelijk, te vervoeren en te gebruiken.

Project locatie

Projectgegevens

  • Projectnaam
  • De Kampanje Terneuzen
  • Locatie
  • Terneuzen
  • Afnemer
  • Aannemersbedrijf Van der Poel B.V.
  • Opleverdatum
  • 2021

Gebruikte producten

Doelgroepen

Informatie aanvragen