Uitbreiding ISA

Projectgegevens

Projectnaam:
Uitbreiding ISA
Locatie:
Amstelveen
Afnemer:
Kondor Wessels
Opleverdatum:
juli 2014

Uitbreiding ISA Amstelveen

De International School of Amsterdam (ISA) in Amstelveen wordt uitgebreid. Aan het bestaande gebouw komt een verbindingsgang naar een nieuwbouwgedeelte met een vloeroppervlakte van circa 7300m2. Het nieuwe gedeelte zal bestaan uit een functionele kelder met voorzieningen, begane grond, eerste verdieping en tweede verdieping met entresol.

 

Organische vormgeving

De uitbreiding van de ISA is ontworpen door Alberts & Van Huut. De organische vormgeving en het gebruik van natuurlijke materialen en warme kleuren brengen grote rust. De verscheidenheid en rijkdom in het ontwerp zorgen voor vele karakteristieke plekken voor ontmoeting en groepswerk naast de klaslokalen. De buitenkant van het bestaande gebouw is duidelijk herkenbaar als een voortzetting van de binnenkant van de school. De vriendelijke expressieve constructie, die zo kenmerkend is voor het ontwerp van de school, is geïnspireerd op de verbondenheid tussen de natuur en de mens. Dit is een van de belangrijke aspecten van de duurzame organische architectuur.

Asymmetrisch Airdeck vloersysteem

Uitvoering is in handen van Kondor Wessels uit Amsterdam. Kondor Wessels past de Airdeck vloer toe. Dit vloersysteem, met zijn specifieke krachtenafdracht, leent zich uitermate voor dit type gebouw.  Een gebouw waar geen vast raster en contouren door de architect zijn gehanteerd. De architect heeft gekozen voor een organische vormgeving en dat heeft zich vertaald in een skelet waarin de kolommen en ondersteuningen willekeurig staan opgesteld. De natuur kent wel een stramien, maar deze is niet lineair maar organisch. Vandaar dat het gebouw geen vast constructief raster kent, ook niet in zijn draagstructuur.

 

Technische uitvoeringen
Stalen randbekisting
De eerste leveringen hebben begin oktober plaatsgevonden. De Airdeck vloer wordt kant-en-klaar, incl. stalen randbekisting, op de bouw geleverd. De stalen bekisting biedt een alternatief op het in het werk aanbrengen van tijdelijke houten bekisting. Hiermee wordt een veilige, tijdbesparende en blijvende oplossing gecreëerd tijdens de opstort. 

Valbeveiliging
In de schil van de Airdeck vloer zijn insteekhouders voor valbeveiliging ingestort die een effectieve en veilige randbeveiliging mogelijk maken.

De vloeren zijn volledig in BIM uitgewerkt.

 

Voor meer informatie over dit project kunt u terecht op: www.isa-expansion.com of lees het artikel in Beton- & Staalbouw.