Renovatie woning Leiden

Projectgegevens

Projectnaam:
Renovatie woning Leiden
Locatie:
Leiden
Afnemer:
Bouwmaat Katwijk
Opleverdatum:
2019

Vlakbij het oude stadscentrum van Leiden, aan de Lage Rijndijk, is de begane grondvloer van een woning grondig gerenoveerd. De woning dateert uit begin 1900 en heeft al heel wat bewoners over de vloer gehad. Tijd voor een opknapbeurt.


Marco Noort heeft de renovatieklus aangenomen en begon met het verwijderen van het laminaat en de houten vloer. Bij het vervangen van een begane grondvloer is het altijd een verrassing wat er onder de houten vloer vandaan komt. Wat is de staat van de fundering, is de kruipruimte droog of staat deze blank?In meer dan 100 jaar bleken de houten balken flink aangetast door vocht en schimmel en zaten de beluchtingsgaten dicht.


De oplossing was het plaatsen van een Reno Acero® renovatievloer. Na het opschonen van de kruipruimte is de muur geëgaliseerd zodat het Reno Randprofiel aan de muur bevestigd kon worden. Het Reno Randprofiel is de basis voor de verdere verwerking van de Reno Acero® renovatievloer. Door het toepassen van het randprofiel en de speciale montageschoen, worden de stalen balken van de renovatievloer niet opgelegd maar opgehangen waardoor de vloer vast verbonden is aan de muur. Hierdoor wordt de stabiliteit verhoogd.

 

De Reno Acero® bestaat naast stalen balken uit EPS vulelementen en is conform het legplan geplaatst. Bovenop de renovatievloer zijn houten underlayment-platen gelegd waarna de vloer gereed was voor verdere afwerking, in dit geval laminaat. Er is geen beton aan te pas gekomen. De Reno Acero® is namelijk een ‘droge’ renovatievloer met een laag eigen gewicht van ongeveer 20kg/m2 wat vergelijkbaar is met het gewicht van een houten vloer. Ideaal voor woningen met een lichte fundering zoals bij deze woning. Er is geen sprake geweest van droogtijd van beton of zandcementdekvloer waardoor de renovatie van de begane grondvloer van korte duur geweest is.