Renovatie in Rotterdamse Vreewijk

Projectgegevens

Projectnaam:
Renovatie in Rotterdamse Vreewijk
Locatie:
Rotterdam
Afnemer:
Metz-Nederland B.V.
Opleverdatum:
2014

In het Rotterdamse Vreewijk, onderdeel van deelgemeente Feyenoord, is een vloerrenovatie uitgevoerd met Reno Acero®. De woning is onderdeel van een grootschalig renovatieproject in deze wijk.

 

Renovatie in de binnenstad

Metz-Nederland B.V, de uitvoerder van de renovatiewerkzaamheden, heeft jarenlange ervaring met renovatie in de binnenstad van onder andere Rotterdam, Den Haag, Dordrecht, Gouda en omstreken. Het bouw- en onderhoudsbedrijf heeft eerder al met de Reno Duro® gewerkt.

 

Beter leefcomfort

Er worden hoge eisen aan de isolatie van de woning gesteld. Vandaar dat hier gekozen is om Reno Acero® met EPS elementen van Rc 5.0 toe te passen. De warmte in de woning blijft beter behouden met als gevolg een lagere energiefactuur voor de bewoners.

 

Voor een nette en goede afwerking aan de voor- en achtergevel van de woning zijn speciale EPS eindelementen gebruikt. De elementen sluiten perfect aan op de volle EPS elementen tussen de liggers en borgen dat het “overstek” van de houten plaat niet te groot is. Vanwege de vochtige kruipruimte wordt de vloer in deze woning luchtdicht afgewerkt met folie.

 

Grote overspanningen

Gezien de afmeting tussen de muren van de woning, namelijk 4430 x8610 mm, moet de vloer een flinke overspanning aan kunnen. Dit is geen probleem voor de speciaal gecoate stalen liggers van Reno Acero®. Deze zijn verkrijgbaar in lengtes van 2600 t/m4800 mm.

 

Onder de indruk

Dhr. Stok van Metz-Nederland B.V. is zeer positief over het werken met Reno Acero®: “Het afkorten van de balken kost geen enkele moeite en de kwaliteit van de EPS-elementen is hoog.” Ook de bewoners zijn onder de indruk van de vloer en gaven aan nu al erg blij te zijn met deze vloer.

 

Kortstondig ongemak, langdurig gemak

De renovatie wordt uitgevoerd in een bewoonde situatie. Om zo min mogelijk overlast voor de bewoners te veroorzaken wordt de renovatie binnen korte tijd gerealiseerd. Het leggen van de Reno Acero® renovatievloer kan in één dag, afhankelijk van de situatie onder de vloer. Reno Acero® is een schoon en droog systeem, dus er hoeft geen beton gestort te worden waardoor droogtijd niet nodig is. De vloer is direct gereed voor de door de bewoners gewenste afwerking.

 

Reportage Bouwproducten TV

De Hoop Pekso is met Reno Acero® te zien in de nieuwste uitzending van Bouwproducten TV. In de reportage is te zien hoe een vloerrenovatie in een Rotterdamse woning uitgevoerd wordt met Reno Acero®. Bekijk hier de video.