Renovatie binnenstad Utrecht

Projectgegevens

Projectnaam:
Renovatie binnenstad Utrecht
Locatie:
Utrecht
Afnemer:
Bouwmaat Utrecht
Opleverdatum:
2014

In de oude binnenstad van Utrecht wordt  een woonhuis ingrijpend gerenoveerd door Aannemersbedrijf Winold uit de Domstad. De oude betonnen begane grond vloer was door vochtproblemen flink aangetast. De vloer wordt nu geventileerd en vervangen door de onlangs geïntroduceerde Reno Acero®.  

 

Deze renovatievloer, bestaande uit stalen liggers (behandeld met speciale Magnelis® coating) en polystyreen vulelementen, wordt verwerkt door de heer Winold Stoof, directeur van Aannemersbedrijf Winold.

 

Heerlijke vloer

Winold verzorgt vooral veel renovaties van oude panden. Hij vindt het ‘een heerlijke vloer om mee te werken’ en ziet zichzelf de vloer beslist vaker toepassen bij andere woningen die hier dit jaar voor in aanmerking komen. Over de stalen liggers merkt hij op: “ze zijn nog lichter dan houten balken”. Ze wegen dan ook maar 5,3 kilo per strekkende meter.

 

Reno Acero® is uit voorraad leverbaar met balklengtes van 260cm tot 460cm, per 20cm oplopend. De opdrachtgever heeft bewust gekozen voor de beter isolerende Rc 5,0 variant om zo de stookkosten te drukken en de warmte van de vloerverwarming niet in de kruipruimte te laten verdwijnen. Standaard isoleert Reno Acero® met een Rc 3,5 waardoor deze vloer altijd aan de Bouwbesluit eis voldoet.

 

Graag droog

Om snel te werken wordt er bij deze klus gebruik gemaakt van stalen hoeklijnen om de Reno Acero® balken op te leggen. Door het gebruik van chemische ankers worden de hoeklijnen snel en efficiënt geplaatst.

 

Nauwkeurig op hoogte brengen van de holle stalen liggers kan met het meegeleverde montagepakket waar naast de schroeven, ook kunststof stelplaatjes in zitten.

 

Op de Reno Acero® wordt een houten plaat geschroefd met hiervoor geschikte snelbouwschroeven. Er komt geen beton meer aan te pas.  Aannemer Winold;  “Beton is zwaar en belast de fundering extra. Bovendien komt er door de natte beton veel vocht in de lucht wat een groot nadeel is voor het huis en haar bewoners”.  Gedurende enkele maanden kan vocht veel ongemakken veroorzaken aangaande het leefklimaat, maar ook kan hout uitzetten met alle gevolgen van dien”. Al met al geeft Reno Acero® minder overlast voor de bewoners, die met deze droge vloer snel in hun woning kunnen terugkeren.