Grootschalige opknapbeurt in Vlissingen

Projectgegevens

Projectnaam:
Grootschalige opknapbeurt in Vlissingen
Locatie:
Vlissingen
Afnemer:
BouwCenter Logus Vlissingen
Opleverdatum:
Medio 2017

In het Zeeuwse Vlissingen krijgt de “Rooie Buurt” een opknapbeurt. De 181 huizen die in de karakteristieke volksbuurt staan, zijn meer dan honderd jaar oud en hebben al enkele renovaties meegemaakt. Dit keer pakt woningcorporatie L’escaut het groot onderhoud grondig aan.

 

Grondige renovatie

De bad- en doucheruimten worden vernieuwd, het metselwerk wordt hersteld en er worden nieuwe kozijnen geplaatst. Het dak wordt geïsoleerd en voorzien van een dakkapel en nieuwe dakpannen. De witte aanbouwtjes, in de buurt ook wel caravans of containers genoemd, worden vervangen door prefab aanbouwen met een karakteristieke uitstraling . Daarnaast krijgen de bewoners de mogelijkheid om de begane grondvloer te laten vervangen. Naast de zichtbare renovatiewerkzaamheden, treft L’escaut energiemaatregelen. Naar verwachting bespaart dit de bewoners tussen de 300 en 400 euro aan energiekosten op jaarbasis.

 

Beter leefcomfort

Voor de vervanging van de begane grondvloeren heeft L’escaut gekozen voor de Reno Acero® van De Hoop Pekso. De Vlissingse woningcorporatie heeft deze lichtgewicht renovatievloer al vaker toegepast. De snelle montage, het comfort van deze vloer en het feit dat het een droog bouwsysteem is, speelden een grote rol in de keuze van het vloersysteem. Bovendien levert de Reno Acero® een bijdrage aan de verlaging van de energiekosten. De geïsoleerde vloer heeft een Rc waarde van 3,5. De warmte in de woning blijft behouden en het resultaat is een voelbaar beter leefcomfort!

 

Eind vorig jaar zijn vier proefwoningen gemaakt. De buurtbewoners hebben de proefwoningen bezichtigd. Zij konden vervolgens een keuze maken in de renovatiewerkzaamheden van hun eigen woning.

 

Zeer beperkte overlast

Bouwbedrijf Joziasse BV uit Vlissingen voert de renovatiewerkzaamheden uit. Tijdens de werkzaamheden kunnen de bewoners in hun woning blijven. De Reno Acero® renovatievloer kan binnen één dag geïnstalleerd worden. De overlast, die normaliter het renoveren van de begane grondvloer met zich meebrengt, is hierdoor beperkt. Het renoveren van de gehele woning zal ongeveer twee weken in beslag nemen. Als extra service stelt L’escaut een container beschikbaar waarin bewoners inboedel kunnen opslaan. Medio 2017 is de renovatie van alle 181 woningen gereed.