Forse geluiddemping bij gebruik Reno Acero®

23-02-2015

Het contactgeluid bij toepassing van een Reno Acero® vloer is ongeveer 4 dB(A) lager dan bij de traditionele houten vloer. Dit is een forse vermindering ten opzichte van de oorspronkelijke vloer. Deze conclusie trekt Raadgevend Ingenieursbureau F. Koch BV in samenwerking met Greten Raadgevend Ingenieurs. Zij hebben in opdracht van De Hoop Pekso een onderzoek verricht naar de geluidafstraling, de contactgeluidisolatie en het dynamisch gedrag van de Reno Acero® in vergelijking met een traditionele houten vloer.

 

De resultaten uit de praktijkmetingen zijn vastgelegd in het rapport ‘Onderzoek geluid/trillingen met betrekking tot de toepassing van een Reno Acero® vloer als begane grondvloer versus de toepassing van een standaard houten vloer’.

 

Een groot deel van de Nederlandse bevolking ondervindt geluidhinder van buren. Voetstappen en dichtslaande deuren zijn veel voorkomende geluiden. Bij de renovatie van woningen wordt niet alleen gekeken hoe de overlast tijdens de renovatie beperkt kan worden, maar ook na de renovatie. De Reno Acero® biedt voor de renovatie van begane grondvloeren een goede oplossing: een droog, snel en schoon systeem met een betere prestatie op het gebied van geluiddemping dan de oude houten vloer. Bovendien is de geluidafstraling, bij het lopen op de kale vloer, in de eigen woning 10 dB(A) minder dan bij een traditionele vloer.

 

Met het speciaal ontwikkelde Reno Randprofiel en de Acero Montageschoen vindt een snelle montage van de vloer plaats. Door de balk niet op te leggen, maar op te hangen is de vloer vast verbonden met de muur. Dit zorgt voor een betere stabiliteit. Het profiel wordt ook aan de voor- en achtergevel bevestigd. Door toepassen van vilt achter het profiel en rondom de boutverbinding wordt het niveau van het contactgeluid teruggebracht.

 

Reno Acero®, een klasse apart

Reno Acero®, bestaande uit stalen Magnelis® liggers en EPS vulelementen, voldoet volgens het onderzoek aan klasse D uit de SBR publicatie ‘Trillingen van vloeren door lopen’. De trillingen per vloermassa voldoen aan de eisen die gesteld zijn voor woningbouw.


Voordelen van Reno Acero®

  • Licht van gewicht; het gewicht van de liggers is slechts 5,3kg/m¹.
  • Corrodeert niet door het self-healing effect van de coating op de stalen liggers.
  • In isolatiewaarden Rc 3,5 en 5,0 m²K/W verkrijgbaar.
  • Vermindert contactgeluid
  • Binnen een dag te plaatsen.
  • Snel terug in de woning.
  • Schoon en droog systeem.