Constructieve toepassing Murfor® Compact

19-12-2018

Murfor® Compact is dé ideale metselwerkwapening op rol. Binnen- en buitenmetselwerkwapening kan snel, efficiënt en Arbo-vriendelijk gewapend worden. De unieke structuur en het gebruiksvriendelijke formaat optimaliseren het bouwproces en materiaalgebruik.


Murfor® Compact heeft een compact formaat en is licht van gewicht waardoor opslag, vervoer, handling én verwerking makkelijker zijn. Het vervangt dan ook de traditionele Murfor® profielen van 3,05 meter.


De metselwerkwapening bestaat uit hoge sterkte staal, een nieuw type staal dat nog niet in de EN normen beschreven stond. Een private norm, ETA (European Technical Assessment), was nodig om dit type staal ook als constructief type te kunnen aanbieden. Murfor® Compact voert het CE label en kan constructief worden toegepast.


Stevig gebouwd

Murfor® Compact beperkt scheurvorming tot een minimum en versterkt het metselwerk. De stevige structuur van staalkoorden bevat een uitzonderlijk hoge treksterkte. Murfor® Compact versterkt muren en biedt bescherming tegen esthetisch onacceptabele scheuren door belastingen en spanningen zoals:

  • Buigen & afschuiven

  • Uitzetten & krimpen

  • Differentiële zettingen

  • Spanningsconcentratie

Een variant voor binnen- en buitenmuren

Murfor® Compact is in twee kwaliteiten beschikbaar. De rode Murfor® Compact I (Interieur) is speciaal ontworpen voor metselwerk in een droge omgeving. Bijvoorbeeld voor het metselen van betonblokken en keramische binnenmuurstenen. Murfor® Compact I is verkrijgbaar in breedtes van 50 en 100 mm.

Voor buitenmuur- en gevelmetselwerk is Murfor® Compact E (Exterieur) voorhanden. Dit type is geschikt voor metselwerk in vochtige omstandigheden. Murfor® Compact E, blauw van kleur, zorgt voor een strakke, duurzame gevel. Murfor® Compact E is verkrijgbaar in breedtes van 35 en 70 mm.


Materiaal

Breedte (mm)

Dikte (mm)

Lengte rol in m1

Gewicht (kg/rol)

Murfor® Compact I-50

50

1,7

30

1,40

Murfor® Compact I-100

100

1,7

30

2,77

Murfor® Compact E-35

35

1,7

30

1,32

Murfor® Compact E-70

70

1,7

30

2,63


De voordelen van Murfor® Compact op een rijtje:

+ Wapening op rol
+ Handig formaat en licht van gewicht
+ Snelle en eenvoudige verwerking
+ Geen materiaalverlies
+ Twee varianten leverbaar (binnen en buiten)