CascoTotaal: innovatieve bouwconcepten met 3D-Betoncasco

10-11-2014

CascoTotaal is de nieuwe dochteronderneming van De Hoop Pekso en Logus en is een onderdeel van De Hoop Terneuzen. CascoTotaal ontwikkelt innovatieve bouwconcepten met 3D-Betoncasco. Een innovatieve bouwmethode waarbij complete prefab betonnen woonmodules in de fabriek, onder geconditioneerde omstandigheden worden gemaakt.

 

Een module wordt in de fabriek gemaakt met behulp van een speciaal geconstrueerde mal. Vervolgens wordt de module industrieel afgebouwd en pas daarna naar de bouwplaats getransporteerd. Hoewel de modules kant-en-klaar zijn, is de toepassing zeer flexibel en levert CascoTotaal maatwerk. Bij elk nieuw project worden specifieke wensen en eisen van de opdrachtgever vertaalt naar 3D-Betoncasco.

 

Het eerste project dat CascoTotaal heeft gerealiseerd is een tiental luxe recreatiewoningen op het strand van Kamperland. De 3D betonelementen werden inclusief o.a. gevelbekleding, kozijnen, binnenwanden, badkamer, wc, binnendeuren en trap vanaf de fabriek naar de bouwplaats getransporteerd. Eén woning bestaat uit 6 casco’s die compleet afgebouwd op het strand aankomen. Er rest dan slechts nog een bouwkundige en installatietechnische koppeling. De opdrachtgever is zeer enthousiast over de bouwwijze en de uitvoering in beton omdat de recreatiewoningen het gehele jaar door op het strand kunnen blijven staan.

 

Na dit succesvolle pilotproject is CascoTotaal aan de slag gegaan met meerdere projecten. Binnenkort zullen projecten gerealiseerd worden in verschillende woonvormen zoals recreatie, woningbouw, WMO uitbreidingen, zorgunits, uitbouwen, appartementenbouw en studentenhuisvesting.

 

Van 9 t/m 13 februari 2015 is CascoTotaal te vinden op de BouwBeurs in de Jaarbeurs Utrecht, tijdens de Week van de Bouw. U kunt ons vinden op stand B067 (hal 8) met een indrukwekkende presentatie en demonstratie van 3D-Betoncasco.

 

Meer informatie over CascoTotaal op www.cascototaal.com