Sportcomplex Duinwetering

Projectgegevens

Projectnaam:
Sportcomplex Duinwetering
Locatie:
Noordwijk
Afnemer:
VBK Groep
Opleverdatum:
eind 2014

De nieuwbouw van Sportcomplex Duinwetering is in opdracht van de gemeente Noordwijk ontworpen door het Noordwijkse architectenbureau Van Egmond Totaal Architectuur. Dit complex voor onderwijs, binnen- en buitensport ligt in het hart van het dorp en heeft een brede maatschappelijke functie. Architecten Britta en Diederik van Egmond kozen voor een kleurrijk gebouw met een vriendelijke en uitnodigende uitstraling. Er is daarbij gekozen voor duurzame en robuuste materialen die zich bewezen hebben in het zeeklimaat. Het ontwerp is reeds genomineerd voor de sportarchitectuurprijs 2014.

 

Het sportpark bestaat uit een dubbele sporthal voor de binnensport met een afmeting van 28 bij 48 meter conform de normen van NOC*NSF en een sporthal bestaande uit elk drie zaaldelen met bijhorende functies zoals kleed- en wasruimten (12 stuks), EHBO- en scheidsrechtersruimte, bergingen en een horecafunctie.

 

Airdeck biedt in deze een unieke combinatie van kwaliteit, ecologie, innovatie en een betrouwbaar eindresultaat. Een sturing op een integrale aanpak. Een constructieve samenwerking waar de betrokken partijen hun waarden en waarde terug kunnen vinden in de samenwerking. Daarom vormt Airdeck een fundamentele schakel tussen verwachtingen, ambities en realiteit.

Het ontwerp van de vloeren is in 3D uitgevoerd. Hierdoor worden door middel van clash control tegenstrijdigheden in een vroeg stadium ontdekt en verholpen. VBK Groep gebruikt voor de realisatie van het sportpark de EPS-Standaardkist, Isolatie Ankerplaat, Kanaalplaatvloer voor de begane grondvloer en Breedplaatvloer en Airdeck vloer voor de verdiepingsvloeren. Het sportcomplex moet eind 2014 worden opgeleverd.

 

Het project heeft ook de Cobouw gehaald.